top of page

ERGONOMISCH WERKEN

Goed (thuis) werken begint met een goede werkhouding.

Logo-ergohomeoffice-2-.png
de juiste houding

Werkt u thuis in de juiste houding?

Nooit hebben we zoveel thuis gewerkt als vandaag. Door het stijgende aantal telewerkuren steken echter ook gewrichtsproblemen, hoofd-, nek-, rug- en andere pijnklachten de kop op. Nu home office meer en meer de norm wordt, is het dan ook een absolute must om ergonomisch en comfortabel te kunnen werken. Een houten of metalen eetstoel of keukentafel volstaat niet als u urenlang op één werkplek zit, gebogen over uw laptop. Na een paar weken of soms zelfs al dagen ondervindt u de nadelen aan den lijve. Hoog tijd om te investeren in een aangepaste tafel en stoel voor op lange termijn.

Ergonomische bureaustoelen en -tafels, meer dan een ruggensteun

Stoelen zijn ontworpen voor een verschillend gebruik en een bepaalde gebruiksduur. De ene stoel is comfortabeler dan de andere of biedt een iets betere rug-, nek- en lendensteun. Een eetkamerstoel of bank mag dan misschien doenbaar zijn voor een paar uur, maar een volledige werkdag in de eetkamer kan al gauw tot klachten leiden. Werken vanuit de zetel is al helemaal uit den boze, hoe comfortabel het ook mag voelen voor korte tijd.

Ergonomisch bureaumateriaal is speciaal ontworpen voor uw comfort en gezondheid, ook wanneer u uren aan uw scherm gekluisterd zit. Het biedt een goede rug- en neksteun, zodat u er ook langere tijd op en aan kunt vertoeven zonder klachten.

deskline-desk
deskline-desk
About: Welcome

Ergonomisch bureaumateriaal, omdat pijnlijk werken niet werkt

Productief en comfortabel werken begint met een juiste houding. Als u lange tijd zit, moet u goed op uw houding letten en de mate van ondersteuning die u van uw bureaumateriaal krijgt moet zo hoog mogelijk zijn. Stilzitten legt een grote druk op uw ruggengraat, wat tot ernstige rugproblemen kan leiden. Ons lichaam is eigenlijk niet gemaakt om dag in dag uit in dezelfde houding te zitten. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk. Dit is waar een ergonomische bureaustoel en een zit-sta bureautafel een wereld van verschil kunnen maken.

5 redenen om ergonomisch zit-sta bureaumateriaal op uw 'to buy' lijstje te zetten

  • Ergonomisch bureaumateriaal geeft meer comfort en zorgt voor een betere doorbloeding;

  • Het voorkomt of vermindert lichamelijke klachten, met een evenwichtige verdeling tussen de wervels van uw onderrug;

  • Het vermindert het risico op overgewicht, diabetes, een hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen;

  • Een zit-sta bureau zorgt voor meer productiviteit en voorkomt concentratieverlies;

  • Tijdens staand werken kunt u al eens makkelijker wegstappen van uw werkplek voor de nodige pauzemomenten, en u zit minder lang aan één stuk.

bottom of page